Home > Egyéb > FONTOS INFORMÁCIÓK A DÖNTŐRŐL

Kedves Versenyző!
A csütörtök délután 3-kor kezdődő megyei döntőre hozz magaddal diákigazolványt és tollat. Más semmi nem kell. Az öltözék kényelmes köznapi viselet. Célszerű negyed órával a kezdés előtt érkezni. Olvasd végig a bővebben gombra kattintva.

Kedves Nyelvtanárok, Szülők, Kísérők!
A helyszíneken nem tudunk információt adni befizetésről, számláról. Nevezési díjat befizetni ott nem lehet. Minden hasonló üggyel a központot keressék péntektől e-mailben. A verseny 15:45-kor ér véget. Eredményhirdetés nem lesz. Az eredményeket a honlapon lehet megnézni.

A verseny menete:
Miután megérkeztél keresd meg a termet. A termeknél névsor van elhelyezve. (A névsoron úgy szerepel a neved, ahogy itt a listán írtuk.) Mindenkinek névreszóló feldatsor van nyomtatva. (Kivéve Budapestiek és Pest megyeiek!) Azok a padokra ki vannak rakva a teremben. Miután beengedtek a terembe, keresd meg a helyedet. Még ne kezdj el dolgozni. Rakd ki a diákigazolványod a pad szélére,és vedd elő a tolladat. (A diákigazolványt verseny közben, a zavarásod nélkül fogják megnézni.) Ellenőrizd, hogy a feladatlapon és a megoldólapon a nyelv és az osztály a neked megfelelő-e. Miután felolvassák a köszöntőt és a versenyismertetőt, elkezdhetsz dolgozni. Írd fel a megoldólapra az adataidat olvasható nyomtatott nagybetűkkel! Hasonlóan az első fordulóhoz egy tesztet oldasz meg 45 perc alatt. A megoldólappal veszel részt a versenyben. A feladatlapot hazaviheted a verseny után.
A feladatlapra bármit írhatsz, a megoldólapon már a biztos válaszodat jelöld, mert azon javítani nem lehet.
Ha észrevételed van valamelyik feladattal kapcsolatosan, (hibásnak véled) akkor a lap aljára írj megjegyzést(ne a hátuljára). Megvizsgáljuk majd az észrevételed, de ilyenkor se hagyd üresen a megoldást, hanem jelölj mindenképp egyet.
Figyelmesen dolgozz. A végén ellenőrizd, hogy mindenhova írtál megoldást, és az adataidat kitöltötted. Ha készen vagy, rakd el a diákigazolványod, és a teremfelügyelőnek add le a megoldólapod. Csendesen hagyd el a termet. Ha hamarabb kész vagy, hamarabb elmehetsz.(Kivéve Budapestiek és Pest megyeiek!) A pontozásnál semmit nem számít, hogy korábban vagy később adtad le a megoldólapod. Sikeres versenyzést kívánunk!

A Pest megyei és Budapesti eltérésekről itt olvashatsz