Home > Gyakran Ismételt Kérdések

A korábbi e-mailes és telefonos megkeresések alapján leírtuk a gyakran felmerülő kérdésekre a válaszokat összegyűjtve. Amennyiben a Versenyszabályzatban, vagy ezen az oldalon sem találsz választ a kérdésedre, akkor keress minket az elérhetőségeink valamelyikén. Kapcsolat

TIPP! 

A honlapunkon, felül a fekete sávban, jobb szélen látsz egy “nagyító” kinézetű ikont. Ha erre kattintasz beírhatsz bármilyen szót, és rá tudsz keresni az oldalakon és a bejegyzésekben.

Kérdések és válaszok tanároknak

A döntőre nem kell regisztrálni. A nevezési díj átutalásánál a megjegyzésben négyjegyű azonosítót (az eredménylistán rajta van!) és a tanuló nevét kell beírni, más regisztráció nem szükséges.
Elég tanárként a saját nevét írnia az utalásban és egy e-mailben elküldeni a befizetett versenyzők nevét és azonosító számát.
A verseny időtartama 45 perc. 3 órakor kezdődik, tehát 3 óra 45 perckor ér véget. Az eredmények a honlapunkon lesznek megtekinthetőek.
Onnan, hogy szinte azonnal, de legkésőbb félórán belül visszaigazoló emailt kapsz. Kérlek keresd meg és olvasd el, fontos információkat tartalmaz. Lásd még: Neveztem, de nem kaptam visszaigazoló emailt
1. Lehet megkaptad, de nem találod. Ez a valószínűbb. Kérlek keresd a spam (levélszemét) mappában is. Gmail fióknál a Promóciók, Frissítések mappába is kerülhetett. Ha itt sem látod, akkor keresésnél add meg: litteratum.hu. Így rákeresve biztos megtalálod a levelet. A visszaigazoló levél tárgy: jelentkezés visszaigazolása. 2. Amennyiben a végi fentieket végigcsináltad és nincs meg a visszaigazoló email, akkor nem sikerült a nevezésed. ( A végén megnyomtad a NEVEZEK gombot a legalján? ) Kérlek ismételd meg a nevezést újra.
Igen. A jelentkezési űrlapon a megfelelő rovatban jelöld. A számlacím részhez írd be annak a pontos nevét és címét, akinek a számlát kéred. (pl. az alapítvány, az iskola, KLIK, stb. )
Befizetni banki átutalással és rózsaszín postai utalványon tudsz. Csekket nem tudunk küldeni.
Nem. Mivel a megyei döntők mindkét nyelvből azonos időpontban vannak, így ütközik a kettő. Induljon az egyikből, amiben jobbnak érzi magát.
A nevezési határidő végéig a nevezés módosítható. A visszaigazoló emailben (tárgy: jelentkezés visszaigazolása) lent van egy kék aláhúzott sor (link): "Adatot szeretnél módosítani? Kattints ide!" Arra a sorra kattintva módosíthatod a jelentkezést. Módosításkor a végén mindig kattints a lenti "módosítások mentése" narancssárga gombra!
Ugyanúgy mint akkor, ha még más tanuló is jönne, tudod módosítani a nevezési létszámot a nevezési határidőig. A visszaigazoló email (tárgy: jelentkezés visszaigazolása) alján van egy kék aláhúzott sor (link): "Adatot szeretnél módosítani? Kattints ide!" Arra kattintva módosíthatod a nevezésed. Módosításkor ne feledd a "módosítások mentése" narancssárga gombra klikkelni!
Ha a nevezési határidő már lejárt, akkor ugyanolyan nyelvből és osztályból írhat helyette más tanuló. A nevezési díjat nem tudjuk visszatéríteni.
Az iskolába kipostázzuk a verseny előtt néhány nappal a verseny anyagát. Ez tartalmazza a feladatlapokat a megoldólapokat a verseny jegyzőkönyvet és egy részletes tájékoztatót a verseny menetéről. A tanulók 45 percig írhatják a tesztet, helyi tanári felügyelet alatt. A válaszaikat a megoldólapra kell beírni. A verseny végeztével a megoldólapokat kell összeszedni a tanulóktól csak. A feladatlapokat hazavihetik. Hozzánk kell visszapostázni a kitöltött megoldólapokat legkésőbb a verseny másnapján. Csatolni kell a verseny jegyzőkönyvet, annyit, ahány teremben írtak a tanulók. A verseny jegyzőkönyvet a teremfelügyelő tanár írja alá. Miután beérkeznek hozzánk a megoldólapok, mi kijavítjuk és a honlapunkon közzétesszük az eredményeket.
Igen. Nincs semmilyen megkötés a teremfelügyelővel kapcsolatban.