Home > Versenyszabályzat 2017

 Litterátum Angol és Német Tesztverseny – Versenyszabályzat 2017

A Jelenlét Oktatási Alapítvány /2528 Úny, Újtelep 2. – Nyilvántartási száma: 11-01-0001016 / a 2016/17-es  tanévben meghirdeti a Litterátum kétfordulós (iskolai, megyei ) angol és német versenyt. A versenyt teszt formájában rendezzük az alábbiak szerint:

A verseny célja: A verseny fő célja az angol és német nyelv tanulásának a népszerűsítése, a nyelvvizsgára való felkészülés, mint későbbi cél előkészítése. Az összeállított feladatsorokkal lehetőséget adunk , hogy az iskolák 5-8. osztályos tanulói összehasonlítható módon felmérjék nyelvtudásukat.

A verseny résztvevői: A versenyen az általános iskolák 5-8. osztályos tanulói vehetnek részt, valamint a középiskolák azonos korosztályú diákjai.

A verseny fordulói:

Nevezési határidő: lezárult.

Az első – iskolai – forduló időpontja: 2017. április 26. (szerda) 15 óra.

A jelentkezés kizárólag a  litteratum.hu honlapon  történik a nevezési űrlap kitöltésével ITT:

Nevezés a megyei angol versenyre

Nevezés a megyei német versenyre

( e-mailben, faxon, levélben nem lehet jelentkezni)

A verseny szabályai: A versenyen a feladatok megoldására a tanulóknak 45 perc áll rendelkezésükre. A feladatok szövege után négy lehetséges válasz (A, B, C, D ) található, amelyek közül ki kell választani a leghelyesebbet. (1 válasz) A megoldólapon a feladatok sorszáma melletti négy kör közül a helyes válasz betűjelének megfelelő kört kell sötétkék vagy fekete golyóstollal, teljesen besatírozni, a többi három kört pedig üresen kell hagyni. Amennyiben a többi három kör nem teljesen üres (valamelyikben bármi látszik) a feladatra adott válasz rossz válasznak számít. Radír, javító festék vagy hibajavító toll használata esetén a feladatra adott válasz szintén rossz válasznak számít.

Ha valaki egy feladatra nem ad választ, az is rossz megoldásként értékelődik.  A megoldólapot jól láthatóan kell kitölteni, mert más íróeszközökkel (tűfilc, radírozható toll stb.) és színekkel (zöld, piros stb.), halványan, vékonyan és kis jelekkel kitöltött megoldólap jeleit a digitális feldolgozó rendszer nem érzékeli megfelelően. Halvány, vékony és kis jelekkel kapcsolatos reklamációt nem fogadunk el. A versenyen íróeszközön kívül semmilyen más segédeszköz nem használható. A feladatlapon tud a versenyző előzetesen dolgozni. A verseny végén csak a megoldásokat tartalmazó megoldólapot kell beadni, ezen javítani viszont nem lehet.

A pontozás :

Helytelen, üresen hagyott, illetve több mint egy válasz, javított válasz – 0 pont; helyes válasz – 1 pont.

Az iskolai forduló értékelése: A megoldásokat beérkezés után kijavítjuk és évfolyamonként értékeljük. Hozzánk visszapostázni, csak a névvel ellátott, kitöltött megoldólapot, illetve az aláírt versenyjegyzőkönyvet kell erre a címre: Litterátum Angol és Német Tesztverseny, 2528 Úny, Újtelep 2. (Aláírt jegyzőkönyv nélkül  beküldött tesztek nem vesznek részt a versenyben)

Az első forduló nevezési díja:  1500 Ft/fő.

A díjat rózsaszín postai utalványon lehet fizetni a következő címre:

Jelenlét Oktatási Alapítvány – 2528 Úny, Újtelep 2.

vagy átutalni a következő számlaszámra

Jelenlét Oktatási Alapítvány

16200137-18513167-00000000

Magnet Bank

Fontos!

A közleményben írja meg a versenyzők létszámát, a nyelvet és a saját nevét (felkészítő tanár).  A rózsaszín utalvány pénzfeladási költségét tíz versenyző felett átvállaljuk, olyan módon, hogy levonhatja azt a befizetendő nevezési díjból. A nevezési díjat kérjük legkésőbb a jelentkezési határidő végéig befizetni.

A versenyen helyszíni nevezésre nincs lehetőség! A befizetett részvételi költséget visszafizetni nem tudjuk. Ha valaki betegség vagy egyéb ok miatt nem tud részt venni a versenyen, akkor helyette ugyanabból az iskolából, azonos évfolyamról és azonos nyelvből más indulhat.

Fontos tudnivalók

  • A nevezés csak a litteratum.hu web oldalon lehetséges.
  • A nevezés folyamatosan történik, a nevezési határidő végéig azon minden módosítás megengedett. Kérjük, hogy a számítógépes rendszerünk túlterhelésének elkerülése érdekében lehetőleg ne halasszák az utolsó napokra a nevezést!
  • ugyanaz a versenyző mindkét nyelvből nem tud részt venni a versenyen, mivel azonos időben zajlik

A verseny folyamán

  • A versenyző tanulók feltétlenül ellenőrizzék a verseny megkezdése előtt, hogy évfolyamuknak és a választott nyelvnek megfelelő feladatlapot kaptak-e. Ennek elmulasztása esetén a verseny megkezdése után reklamációt nem fogadunk el.
  • A versenyzők a saját pontszámukat (a megoldólapon lévő számmal), és a megyei döntőbe bejutott tanulók névsorát a litteratum.hu honlapon 2017. május 9-től tekinthetik meg.

A pontszámokkal kapcsolatban e-mailben takacs.otto@litteratum.hu – 2017. május 11. (csütörtök) 16 óráig  – lehet reklamálni a verseny szervezőbizottságánál. Későbbi időpontban a versennyel kapcsolatos reklamációt nem fogadunk el.

Megyei döntő (második forduló)

A megyei döntő időpontja: 2017. május 25. (csütörtök) 15 óra

A döntő helyszíne: megyeszékhelyek

A döntőn minden olyan versenyző jogosult részt venni, aki az első fordulóban 70%-ot, vagy annál jobb eredményt ért el, és befizette a megyei döntő részvételi díját. A befizetésnél a megjegyzésben a tanuló nevét és a négyjegyű azonosítóját (az eredménylistán megtalálható) kell beírni, más regisztráció nem szükséges.

A megyei döntő részvételi díja: 1900 Ft / fő

A megyei döntő díjazása:

300 fő alatti résztvevő esetén évfolyamonként a verseny első 30 helyezettje, 500 -1000 fő résztvevő esetén az első 50 helyezettje, 1000- 2000 fő esetén az első 100 helyezettje  oklevelet és választható nehézségi szintű (A2 – ifjusági vizsga, B1- alapfok, B2- középfok) nyelvvizsga felkészítő online tanfolyamot kap ajándékba.

Extra nyelvvizsga nyeremény

– 7. osztályban az összes megyei döntős közül az országos összehasonlításban legjobb eredményt elért 3 versenyző ingyenes nyelvvizsga lehetőséget nyer a Corvinus Nyelvvizsgaközpont támogatásával. ( Corvinus (B1) alapfokú, egynyelvű, komplex (írásbeli+szóbeli) akkreditált vizsga.)

–  8. osztályban az összes megyei döntős közül az országos összehasonlításban legjobb eredményt elért 3 versenyző ingyenes nyelvvizsga lehetőséget nyer a Corvinus Nyelvvizsgaközpont támogatásával. Ez nyolcadik osztályosoknál Corvinus (B2) középfokú, egynyelvű, komplex (írásbeli+szóbeli) akkreditált vizsga.

A legalább 10 fővel a megyei döntőben résztvevő tanárok között, a legjobb átlageredményt elérő versenyzők felkészítő tanára tárgyjutalmat és oklevelet kap a versenyzői átlageredménye alapján, ahol a legjobb és legrosszabb eredményt elért tanuló eredményét nem vesszük figyelembe az átlagszámításkor.  (Azonos eredmény esetén az a tanár kapja, akinek a legjobb versenyzője több pontot szerzett.)

A megye  legeredményesebb három iskolája oklevelet kap.

Pontozás, holtverseny, helyezések:

A pontozás a döntőn:

Helytelen, üresen hagyott, illetve több mint egy válasz, javított válasz – 0 pont; helyes válasz – 1 pont. A kiértékelő szoftver megmutatja, hogy melyik feladat hányadik nehézség szerint. (A legnehezebb az amit a legkevesebben oldottak meg helyesen, a legkönnyebb amit a legtöbben.) A legnehezebb 20 feladatra plusz századpontokat adunk. A legnehezebbre – 0,13 a , a 2. -0,12, a 3. – 0,11, a 4. – 0,10 , az 5. – 0,09, a 6. – 0,08, a 7. -0,07, a 8. – 0,06, a 9. – 0,05, a 10. – 0,04, a 11. – 0,03, a 12. és 13. – 0,02, a 14.- 20.-ig – 0,01 pontot. (A plusz pontokkal összesen maximum 0,99 pontot lehet szerezni, tehát kevesebb, mint 1 egész pontot.)

Eredmények:

A megyei döntő eredményei 2017. június 06.-től a litteratum.hu honlapon

Mindenkinek eredményes versenyzést kívánva üdvözlettel:

a Litterátum Angol és Német Tesztverseny szervezői